Potulný kovboj - L'Amour, Louis, 1908-1988 (Alpress, 2015)
achmuřený běloch jménem Shalako umí být lstivý jako indián. Nedůvěřuje ničemu tak jako své zbrani a svému koni. Teď se potulný kovboj Shalako chystá úplně sám přejet bezútěšnou Sonorskou poušť, území ovládané Apači. Nečekaně mu však zkříží cestu skupina lovců z Evropy a krásná bezbranná žena v úzkých. Kovboj se k nim nemůže otočit zády. Protože někde v poušti číhá nebezpečný apačský náčelník a ten pro ně plánuje nejkrutější možnou smrt...