Arabská dcera - Valko, Tanya (Ikar, 2015)
Dorota se v osmnácti letech provdala za zámožného Araba a odstěhovala se za ním do Lybie. Z jejího muže Ahmeda se však vyklubal politický fanatik a ráj se proměnil v boj o přežití. Kniha Arabská dcera popisuje události po rozpadu rodiny a věnuje se především osudům Dorotiných dcer Miriam a Darji. Ahmedova sestra Malika odváží děti do Ghany (kde získává práci na zastupitelství) a snaží se jim zajistit hezký život, což ve zdejším prostředí, které je Lybijcům nepřátelské, vůbec není jednoduché. Dorota se svých dcer však nevzdává a snaží se je získat zpět. Také Ahmed, který se mezitím odstěhoval do Kanady, si nedává pokoj a působí rodině spoustu nepříjemností...