Program pro přeživší - Palahniuk, Chuck, 1962- (Světová knihovna, 2015)
Tender Branson sedí sám v uneseném letadle, čeká až letounu dojde palivo a "černé skříňce" svěřuje svůj osud. Tohle je jeho způsob sebevraždy. Byl vychován jako jeden z církve Kréda, ale protože nebyl prvorozeným synem, musel v sedmnácti letech odejít do vnějšího světa. Po nocích Tender provozuje "linku důvěry" a jeho jediná rada volajícím je, aby se zabili. Zpráva, že Krédisté se hromadně otrávili, znamená i pro něj, že je třeba spáchat sebevraždu. Ostatní členové sekty žijící nyní mimo komunitu to jeden po druhém uskutečňují, a to i přesto, že byl pro ně vládou vypracován Federální program pro přeživší. Posledním z těch, co přežili, zůstává právě Tender, a tak z něj média vyrábějí novodobého mesiáše. Situace se začíná komplikovat, když se objeví Tenderův o tři minuty starší bratr, dvojče, který měl údajně zemřít při hromadné sebevraždě.