Žebřík ke Stvořiteli - Cílek, Roman, 1937- (Krimi (MOBA), 2015)
Co se stane, když si lehce znuděný akademický malíř v důchodu, milovník umění a obdivovatel všeho krásného, vyhlédne v lomu kámen na svojí zahrádku, který ale značně přesahuje rozměry menší stodoly? V lomu ho ovšem kromě vyhlédnutého kamene čeká i další nemilé překvapení. Podaří se policii s jeho přičiněním odhalit muže, který stojí v pozadí destruktivní organizace se zrůdnou ideologií, ještě předtím, než bude mít na svědomí další oběti?