Záhada ve vlaku - Widmark, Martin, 1961- (Detektivní kancelář Lasse & Maja, 2013)
Ve vlaku dojde k loupeži peněz. Detektivové Lasse a Maja mají další případ! Rychle jedoucí vlak převáží pytel plný peněz. Vrchního inspektora, který má za úkol peníze hlídat, naneštěstí přemůže únava. Inspektor usne - a pak kdosi nečekaně zatáhne za záchrannou brzdu.