Poslední láska Václava II. : tajemná Anežka, sokyně Elišky Rejčky : román - Denková, Melita, 1951- (Klokan (Alpress), 2015)
Král Václav chystá sňatek s princeznou Rejčkou, jímž získá polskou korunu. Nenapadlo by ho, že když na hradě potká dívku Anežku, bláznivě se do ní zamiluje a svou novomanželku pošle do vyhnanství. Hradu i královu srdci na čas vládne krásná Anežka, ale královna Rejčka se vrací - a karta se obrátí.