Smečka - Patterson, James, 1947- (Klokan (Alpress), 2015)
Při cestě do Botswany se přírodovědci Jacksonovi podaří přežít útok lví smečky. Zachrání život i ekoložce Chloe a oba se snaží přesvědčit svět, že existuje příčina, která nutí savce napadat lidi. Jenže nepromyšlená akce nařízená politiky vede jen k tomu, že brutální útoky zuřivých zvířat se ještě stupňují. Paralyzují celá města a člověk marně hledá skrýš.