Matlockovo pověření - Ludlum, Robert, 1927-2001 (Domino, 2012)
James Matlock, univerzitní profesor anglické literatury, se proti své vůli ocitá ve víru děsivých událostí. Na žádost ministerstva spravedlnosti má proniknout do zločinecké organizace, která si za svou operační základnu zvolila prostředí prestižních vysokých škol. Matlock se díky tajemné pozvánce zúčastní setkání nejvyšších zločineckých bossů a tam zjišťuje, že chapadla podsvětí dosáhla až do nejvyšších společenských kruhů.