Syn - Nesbø, Jo, 1960- (Fleet, 2015)
Sonny je navenek poslušný vězeň. Odsoudili ho v osmnácti letech za dvě brutální vraždy, které nespáchal. V moderní věznici, z které se údajně nedá utéct, slouží ostatním vězňům jako zpovědník. Hlavní inspektor Šimon Kéfas je policajt ze staré školy. Sonnyho otec byl jeho kolega, dokud nespáchal sebevraždu. V dopise na rozloučenou se přiznal k rozsáhlé korupci. Sonny ho dosud vnímal jako dokonalého člověka, pro Šimona byl blízký přítel. Ten dopis však obrátil jejich světy naruby. Všechno se změní, když jedna z vězeňských zpovědí odkryje další otcovo tajemství. Sonny uteče z vězení a honba za pravdou a spravedlností může začít.