Rudý kapitán - Dán, Dominik, 1955- (Slovart, 2015)
Při rekonstrukci starého hřbitova objevili dělníci v jedné z rakví lebku, do níž byl vražen velký hřeb. Bylo jasné, že nebožtík zemřel násilnou smrtí. Na místo hrůzného nálezu byli přivoláni detektivové z oddělení vražd - začínající Richard Krauz a zkušený Eduard Burger. Detektivové zjišťují, že nebožtíkem je bývalý kostelník z kostela svaté Barbory.