Zrzavej darebák - Sisel, Aleš (Polart :, 2010)
Není to nic příjemného, když se dostane nebezpečný skřet z virtuálního prostředí počítačové hry do reálného světa ... O tom se přesvědčili na vlastní kůži dva dvanáctiletí kluci, náruživí hráči počítačových her. Uprchlý skřet Scamp, který jim jednoho večera vyskočil z počítače, škodí kde může a oba chlapci se mu v jeho nekalé činnosti snaží marně zabránit. Jsou však bezradní.