Galveston - Pizzolatto, Nic, 1975- (Knižní klub, 2015)
Roy Cady, vymahač dluhů a příležitostný zabiják, už zažil i lepší časy. Nejenom, že se od lékaře dozvěděl, že má plíce plné neléčitelných nádorů a jeho mafiánský šéf Stan mu přebral holku - teď na něj Stan navíc ještě nachystal léčku, ze které nemá vyváznout živý. Jenomže Roy má setsakramentsky tuhý kořínek. S krvavou spouští za zády a dvěma dívkami po boku, osmnáctiletou prostitutkou Rocky a její tříletou sestrou Tiffany, utíká z New Orleans do texaského Galvestonu.