MemoRandom - De la Motte, Anders, 1971- (Knižní klub, 2015)
David Sarac pracuje pro stockholmskou policii. Vyhledává a nabírá informátory ve věcech organizovaného zločinu a dohlíží na ně. Manipulace, úplatky a výhrůžky jsou u něj běžnou praxí, dokud však přinášejí výsledky, nikdo se na nic neptá. Po těžké autonehodě ztratí David paměť. A s ní i kontrolu nad rozvětvenou sítí vlastních podvodů a lží. Najednou se sám stává lákavou kořistí pro ty, kdo se chtějí dostat k jeho tajemstvím. Klíčem k nim je člověk vystupující pod krycím jménem Janus. Mnoho lidí z obou stran zákona je ochotno jít přes mrtvoly, jen aby odhalili jeho pravou identitu. Nebo aby ji chránili?