Bez dětí neodejdu - Kessler, Berit, 1977- (Klokan (Alpress), 2015)
Berit se provdala za beduína Salima. Když jí došly úspory, manželovo chování se prudce změnilo. Je zcela odkázána na muže, s dětmi žije v nezařízeném bytě. Následuje fyzické týrání a znásilňování, z něhož se narodí třetí syn. Berit chce zpátky do Německa a po úporných bojích s izraelskými úřady nakonec získá souhlas s návratem, ale bez dětí. Její zápas nekončí.