Láska a majestát : román o Elišce Přemyslovně - Ciprová, Oldřiška, 1979- (Klokan (Alpress), 2015)
Po smrti Václava II. na trůn usedne jeho syn Václav III. Vládu mu komplikují nejen mocní čeští páni, ale i ženy z královského rodu, hlavně ambiciózní Eliška Přemyslovna. Brzy je mladá princezna ve dvojím ohni: láká ji moc, ale svazuje ji láska. Bude ochotná vzdát se citu na cestě za majestátem?