Nespi s nikým, kdo je potrhlejší než ty - Klíma, Jan, 1938- (Dokořán, 2010)
Humoristický román s detektivní zápletkou, jehož hrdinou je mladý matematik, docent Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy, který ať už právem či neprávem, spojuje svůj neuspokojivý milostný život s neuspokojivou finanční situací vysokoškolského učitele.