Slavnosti, ceremonie a rituály v pozdním středověku - Nodl, Martin; Šmahel, František (Argo, 2014)
Obsáhlá a obrazově bohatá monografie mapuje slavnosti, ceremonie a rituály, jež našly uplatnění v prostředí Českého království v období pozdního středověku.