Nápady pana Semtamťuka - Hrnčíř, Svatopluk, 1926-2014 (Mladá fronta, 2013)
Kdo nezná pana Semtamťuka, měl by se s ním honem seznámit, stejně jako Klárka a Kuba. Tenhle vědec s dlouhými bílými vousy má totiž neuvěřitelné nápady a vymýšlí vynálezy, díky nimž Klárka s Kubou zažijí dobrodružství jako nikdo jiný. Občas se sice něco zvrtne, občas jim dokonce jde tak trochu o život, ale za ten zážitek to stojí.