Šivovo třetí oko - Chaloupka, Otakar, 1935- (Původní česká detektivka, 2014)
Sériový vrah, který si vybírá ženy kolem padesátky, představuje nebezpečí pro celé město. Nezanechává stopy a kriminalisté se nemají čeho chytit. Policie uspořádá rozsáhlé pátrací akce, ale bez úspěchu, a když vrah přestane útočit, zdá se, že smrt tří žen zůstane nevypátrána. Komisař se však jako buldog drží své ničím nepodložené představy a po dlouhé a namáhavé práci se dostane k cíli, který nikdo ani ve snu nemohl očekávat.