Ostrov pokladů = Treasure Island - Stevenson, Robert Louis, 1850-1894 (Sun, 2015)
Převyprávěné moderním jazykem, pro začínající a mírně pokročilé angličtináře. Stevenson napsal Ostrov pokladů, když viděl svého synovce malovat vodovkami mapu ostrova. Začal dávat ostrovům jména, až nakonec napsal "Ostrov pokladů" do pravého horního rohu stránky. Po dlouhé nemoci zemřel Stevenson roku 1894 na ostrově Upolu v jižním Pacifiku, kde do té doby žil. Myslíte, že na tom ostrově našel svůj poklad?