Zapadákov - Deaver, Jeffery, 1950- (Domino, 2015)
Kdo říkal, že vrah musí mít na rukou krev? Úplně stačí, když umí mistrně manipulovat s lidskou psychikou! Ten podnik se jmenoval Zapadákov. Stál sice u odlehlé silnice, ale protože měl i malý koncertní sál, sjížděli se do něho lidé ze širokého okolí. Nikdy tam nikdo neřešil žádný problém; do Zapadákova jako by vnější svět nepronikal. Taková oáza klidu, řeklo by se. To ale platilo jen do osudného večera, kdy při koncertu začínající kapely kdosi vykřikl: "Hoří!" Zpanikaření diváci se rozběhli ke dveřím, ale ty byly zamčené. Spousta návštěvníků byla zraněna, šest zemřelo. Nezabil je oheň, ale panika. V Zapadákově nehořelo, jen tam kdosi vyvolal falešný poplach.