Vypadni z mýho života - Davouze, Marta, 1945- (Mladá fronta, 2015)
Autobiografický román vychází ze stejnojmenné novely, která byla vydána v roce 2004. Ačkoli základní linie milostných vztahů a letitých manželských sporů zůstala zachována, s odstupem času má zcela jiné zabarvení a nehraje nejdůležitější roli. Vlastní příběh - místy smutný, místy humorný - autorka proplétá příběhy lidí ze svého okolí, blízkých, i těch, kterým se v životě nebylo možné vyhnout. Kromě závěrečné kapitoly se děj románu odehrává v Praze. Začíná v padesátých letech a pokračuje autentickými zážitky z tísnivé doby normalizace.