Královna Kunhuta a Záviš : vášnivá láska v obležení nepřátel - Whitton, Hana, 1950- (Klokan (Alpress), 2015)
Po smrti Otakara II. královna Kunhuta zajistí Václavovi právo na trůn a sama se uchýlí do ústraní. Touží po klidu, ale osudové setkání se Závišem z Falkenštejna jí navždy změní život. Každým dnem vzrůstá cit, který je pojí, až se nakonec změní ve vášnivou lásku. Může mu královna důvěřovat?