Praha - Thomová, Soňa, 1947- (Slovart, 2014)
Atmosféru Prahy lze jen těžko postihnout, je městem nespočtu proměnlivých tváří. Na každého zapůsobí trochu jinak. Někoho její krása zasáhne zlehka a nečekaně, jiného zcela pohltí. Opřede ho plejádou staletých snů a pradávných legend, omámí temnou silou čarovných nocí, v nichž ulicemi táhnou průvody hospodských flamendrů a kavárenských povalečů ruku v ruce smihotavými zástupy duchů a strašidel