Turecká hra : druhá část z cyklu De Vere Smith - Kessler, Leo, 1926-2007 (Baronet, 2015)
Na jaře roku 1922 se turecký vojevůdce Mustafa Kemal Paša rozhodne definitivně vyhnat z Turecka řeckou armádu, která před dvěma roky obsadila historická řecká území. Jeho plán ale zahrnuje i masakr řecké menšiny, jenž by nevyhnutelně vedl k děsivým následkům. Velká Británie má v neklidné poválečné době dost jiných starostí, než aby na výbušném Balkáně otevřeně zasáhla, proto se jako už mnohokrát předtím uchýlí ke zorganizování tajné operace. A je nasnadě, že tím, kdo by ji měl úspěšně provést, nemůže být nikdo jiný než poručík de Vere Smith se svou starou sehranou posádkou.