Spánek a smrt - Kazinski, A. J. (Brána, 2015)
Niels Bentzon, detektiv z kodaňského oddělení vražd, který je zároveň školeným policejním vyjednavačem, je povolán na nádraží, kde se nahá dívka pod vlivem drog chystá z výšky vrhnout do kolejiště. Niels s ní v posledních okamžicích naváže kontakt, zabránit její sebevraždě se mu však bohužel nepodaří. Pitva ukáže, že dívku před smrtí kdosi utopil a poté resuscitoval.