Kristián a koucour Teo - Peroutková, Ivana, 1960- (Albatros, 2015)
Tyhle prázdniny nezačaly pro Kristiána zrovna šťastně. Maminka alkoholička se jednoho dne nevrátila domů, a tak po dlouhém úzkostném čekání vylekaný Kristián utíká z domova. Společně se svým kocourem předvádí turistům na nábřeží Vltavy akrobatické kousky, a tím oba tuláci získávají trochu peněz k přežití. Kristián ví, že se nemůže skrývat věčně. Ale jak má zachránit maminku i sebe?