Ztracené : příběhy žen, které milovaly muslima - Urbaníková, Eva (Motto, 2015)
Známá slovenská autorka se setkala se šesti Evropankami, které se zamilovaly do muže jiné mentality a odlišné kultury, provdaly se za něj a měly s ním děti. A pak se všechno změnilo a nic už nebylo jako předtím. Simona, Mona, Maruška, Baška, Renáta, Patrícia - šest žen vypráví o lásce, jakou předtím nezažily, o naději, o stěhování, o konvertování k islámu, o zklamání, o nové rodině, o zmizelých dětech, o podplacených soudech, o samotě a bezmocnosti, o boji proti zvykům a zákonům muslimských zemí.