Retro ČS. jak jsme si to (u)žili za reálného socialismu - Petrov, Michal, 1965- (Jota, 2015)
Retro ČS nese pořadové číslo 2 a jednoznačně se tím hlásí k návaznosti na stejnojmennou publikaci, která autorovi vyšla na podzim 2013. Zatímco "jednička" se věnovala tzv. měkkému konzumu, tedy zboží rychlé spotřeby, "dvojka" patří konzumu "tvrdému" - odívání, obouvání, bydlení, elektronice. Bohatý obrazový materiál je opět doplněn textem, v němž autor k základním faktům a statistikám přidává osobní zkušenost a popis jednotlivých oblastí konzumu v kontextu předlistopadové realit.