Takoví normální hrdinové : jak banda svérázných dobrodruhů objevila zapomenutá tajemství síly a vytrvalosti - McDougall, Christopher (Mladá fronta, 2015)
Autor bestselleru Zrozeni k běhu se vydal do Středomoří, aby zjistil, že tajemství antických řeckých hrdinů jsou na Krétě stále živá. Kniha Takoví normální hrdinové je víc než jen tajemstvím zahalený příběh o pozoruhodných lidech a lstivých plánech; je to i fascinující sonda do ztraceného umění hrdinů, která nás zavede z půlnočních ulic Londýna na brazilskou pláž za úsvitu, z coloradských hor na McDougallův vlastní dvorek v Pennsylvanii, všude tam, kde moderní sportovci pilují dávné dovednosti, aby byli připraveni na všechno.