Vládkyně všech nemocí : příběh rakoviny - Mukherjee, Siddhartha, 1970- (Poprvé v češtině, 2015)
Příběh rakoviny začíná prvními doloženými zmínkami ve starověku, graduje epochální bitvou ve dvacátém století, kdy se lidé snažili nemoc vyléčit, ovládnout a porazit, a zatím končí radikálně novým pochopením její podstaty.