Od Palackého k Benešovi : německé texty o Češích, Němcích a českých zemích - Hahnová, Eva (Historie (Academia), 2014)
Jaký byl obraz Čechů v německých textech 19. a 20. století, kdy byly české země oblíbené, někdy dokonce uctívané jako „srdce Germánie“? Odpověď nabízí antologie 160 dokumentů z historicko-politické literatury.