Knihy kupovati... : dějiny knižního trhu v českých zemích - Šimeček, Zdeněk, 1929- (Historie (Academia), 2014)
Jak vypadal český knižní trh ve středověku? Co všechno se až do současnosti na jeho poli událo? Jak se utvářel, jakými změnami prošel, jaké byly jeho vrcholy a pády? To vše zodpoví dějiny knižního trhu zasazené do kontextu kulturních, ale také obecných dějin v českých zemích