Jan Hus v představách šesti staletí a ve skutečnosti - Polc, Jaroslav V. 1929-2004 (A.M.I.M.S., 2015)
Přednáška profesora Polce (1929–2004) nenabízí záplavu dat a jmen, ale ukazuje důležité souvislosti, širší veřejnosti často zcela neznámé. Profesor Polc se zde snaží o rekonostrukci „ideologicky nepodmíněného obrazu“ Jana Husa, přičemž nezamlčuje jeho klady a přínosy, ale ani zápory.