Panenka z ebenového dřeva - Březinová, Ivona, 1964- (Egmont, 2004)
Příběh desetileté Reginy, která odjede s rodiči na celý rok do Afriky a v cizím prostředí a s novými kamarády zažívá řadu dobrodružství