Dívka, která nikomu nechyběla - Nesser, Hakan, 1950- (Severská krimi (MOBA), 2016)
Ve Švédsku je parné léto a vrchní komisař Van Veeteren už se nemůže dočkat dovolené. V té době se vyšetřování zaměří na tajemnou a značně podezřelou náboženskou sektu. Jedna z jejich členek, dívka na prahu dospělosti, je nalezena mrtvá v lese nedaleko letního tábora skupiny. Byla brutálně znásilněna a uškrcena. Objevení jejího těla telefonicky oznámil anonymní volající..