Jak jsem potkal ryby ; Smrt krásných srnců - Pavel, Ota, 1930-1973 (Leda ;, 2013)
Sbírka Jak jsem potkal ryby je rozčleněna do tří částí - Dětství, Odvážný mladý muž a Návraty. Autor se v ní vrací do krajin svého dětství a mládí - na Buštěhradsko a Berounsko, k potokům a řece, u nichž sbíral své první rybářské zážitky a zkušenosti. Hrdiny povídek jsou členové autorovy rodiny v čele se svérázným tatínkem, pečlivou maminkou a dvěma bratry, hlavní roli však hraje středočeská příroda, čistá řeka a ryby. Povídky souboru Smrt krásných srnců jsou humorným a nostalgickým vyprávěním o židovské rodině, kde hlavní roli hraje otec obdařený velkou láskou ke svým synům, přírodě a rybaření. Humorné a s láskou vyprávěné historky o snílkovi, podnikavém obchodním cestujícím a milujícím otci a manželovi dojmou čtenáře svou prostotou a krásným jazykem.