Mezi všemi tábory : život v době, která zešílela - Scholten, Gerhard, 1923-1995 (Argo :, 2015)
Osud autora této knihy je ojediněle koncentrovaným příkladem toho, jak se politické a společenské tendence českých dějin poloviny 20. století podepsaly na obyčejných lidech, jejichž jedinou „vinou“ byl „špatný“ rasový nebo národnostní původ