Petrolejové lampy - Havlíček, Jaroslav, 1896-1943 (Leda ;, 2013)
Petrolejové lampy jsou psychologickým dramatem nepoddajné ženy zasazeným do kroniky lidských osudů v přelomové době, jejíž události daleko přesahují rozměry maloměsta, v němž se román odehrává.