Věčník - Ibrišimović, Nedžad, 1940-2011 (Malvern, 2015)
Román Věčník jednoho z nejvýznamnějších a nejuznávanějších bosenskohercegovských literátů druhé poloviny 20. století tvoří paměti písaře, který se narodil ve starém Egyptě, ale nikdy nezestárl ani nezemřel. Své paměti píše jakožto zbožný muslim al-Bosnawí usazený v Sarajevu, přitom se však nepřestává považovat za Egypťana. Věčník je zároveň cestopisem po dávných kulturách Blízkého Východu a Středomoří a dokladem bohatství kulturních tradic islámu.