Husitský válečník : kdo byli boží bojovníci... - Matuška, Matěj (Grada, 2016)
České země jsou dlouhé roky zmítány vojenským konfliktem. Evropa se před husitskými "božími bojovníky" doslova třese. Vojenské řemeslo se pro mnoho obyvatel našeho území stalo denním chlebem. Nekonečné pochody polních vojsk, kolony vozů, jež se pak proslavily jako nepřemožitelná vozová hradba, korouhve se symboly kalicha i českého lva...