Nálady Nely Náladové - McDonald, Megan, 1959- (Brio, 2012)
Nela právě začíná třetí třídu, vůbec se tam netěší, i když ji čeká její nejlepší kamarád Renda, ale taky otravný Franta. Pan učitel Lopuch jim však hned první den zadá zajímavý úkol: mají postupně vytvořit koláž, kterou by se představili všem ostatním. A tak Nela začne shánět věci na svou koláž, ve které chce, aby bylo všechno: maminka s tatínkem, mladší brácha Smradík, Renda, její domácí mazlíček kočka Myška i masožravá rostlina Tlamka, ale hlavně spousta náplastí, protože stát se lékařkou je Nelin velký sen. Text doprovázejí veselé ilustrace P. H. Reynoldse.