Utajená krása - Medeiros, Teresa, 1962- (Domino, 1999)
Holly považovala svou krásu za prokletí osudu. Zástupy nápadníků odmítala tak dlouho, až její zoufalý otec vyhlásil rytířský turnaj, jehož vítěz ji měl dostat za ženu. Holly se však uchýlila ke lsti a před rytíře předstoupila jako ošklivka s oškubanými vlasy a v beztvarých šatech.