Kruh smrti - Tvedt, Chris, 1954- (Nord krimi, 2012)
Advokát Mikael Brenne je společníkem v úspěšné advokátní firmě a jedním z nejlepších soudních obhájců v zemi. Hans Mikkelsen alias Řek je profesionální kriminálník, který má prsty skoro ve všem. Mikael Brenne se zpočátku dívá na obhajobu Řeka jako na čistě rutinní práci. To, co začalo jako obyčejný soudní proces, se brzy ale ukáže být noční můrou.