Sněhurka a sedm trpaslíků - Disney, Walt, 1901-1966 (Disney princezny, 2012)
V jednom dalekém království se králi a královně narodila líbezná dceruška. Tváře měla bílé jako padlý sníh, a proto jí dali jméno Sněhurka. Královna však brzy zemřela a král se znovu oženil. Macecha Sněhurku neměla ráda a rozhodla se, že se jí navždy zbaví