Velké století. - Guillou, Jan (Host, 2015)
Za švédskými hranicemi zuří druhá světová válka. Nejstarší z bratrů Lauritzenových se stále vyhýbá rozhodnutí, na čí straně stát. Lauritzuv nejstarší syn Harald je důstojníkem SS působícím v Oslu. Jeho starší dcera Johanne je v norském odboji, mladší syn důstojníkem švédského námořnictva a mladší dcera zřejmě pracuje jako špion.