Lena Notýsková se vydává na cestu - Oomen, Francine, 1960- (Mladá fronta, 2016)
Lena je dvanáctiletá holka z Amsterdamu, která má často hlavu plnou otázek. Rodiče se rozvedli a ona žije s mámou a její partnerkou Andreou. A zdá se, že táta se chystá oženit s čarodějnicí, tedy se svou přítelkyní. S tím se Lena nehodlá smířit. Rozhodne se naskočit do prvního vlaku a utéct z domova.