Velké století. - Guillou, Jan (Host, 2015)
První světová válka skončila a rodina Lauritzenů má před sebou bouřlivá dvacátá a třicátá léta. Lauritz, Oscar a Sverre se po skončení první světové války setkávají v Berlíně. Válka si i na nich vybrala svou daň. Britové Oscarovi v Africe zabavili majetek. Sverreho milovaný Albie padl v boji a Sverre musí opustit panství, které mu bylo po téměř dvacet let domovem.