Můj život mezi zbraněmi : autobiografie významného konstruktéra a pedagoga - Popelínský, Lubomír (Mladá fronta, 2016)
Prof . Ing. Lubomír Popelínský, DrSc. je respektovaný zbraňový konstruktér, vysokoškolský učitel a úspěšný odborný spisovatel. V této publikaci shrnuje své dosavadní publikační výstupy a čtenářům poprvé v úplnosti představuje svůj barvitý život a bohaté dílo až po letecký kanón PLAMEN. Početní zájemci o tuto problematiku nepochybně uvítají, že zmiňované zbraně jsou popsány jak po stránce konstrukce, tak i funkce a že názornost výkladu zvyšují četné obrázky. Časově kniha pokrývá období od druhé světové války po současnost a vedle osobitého pohledu na vývoj zbrojní techniky ve druhé polovině 20. století je také historií proměn zbraňových oborů na vysoké vojenské škole v Brně, dnešní Univerzitě obrany, na níž autor začínal svou odbornou dráhu a kde jako emeritní profesor působí dodnes.