Nela Náladová zachraňuje svět - McDonald, Megan, 1959- (Brio, 2014)
Nela chce vyhrát soutěž náplastí - každý může poslat svůj návrh obrázku na dětskou náplast. Vítězové soutěže dostanou odměnu a navíc bude jejich obrázek na všech náplastech pro děti. Kromě toho má ale Nela také náladu zachraňovací: rozhodne se přispět k záchraně deštných pralesů. Zachraňovat nebude sama, ale přesvědčí celou třídu 3.c.